Contact
Bd-ul. Mamaia, nr. 152, Et. 2, Constanta, Romania
Telefon Birou: +40 241 485 002
Management: +40 755 690 002
Evenimente: + 40 755 690 000

Email: office@touch-media.ro
Acest site apartine comaniei Touch Media SRL
Este interzisa reproducerea textelor si preluarrea imaginilor fara a avea acordul nostru.

Copyright 2015 S.C. Touch Media S.R.L
Toate drepturile rezervate

blog
touchmedia360o

Cum evaluam corect o aplicatie de mobil

Exita mai multe site-uri care evalueaza costurile unei aplicatii de mobil. Personal, cred ca bugetarea unei aplicatii este complexa si necesita nu una, ci mai multe discutii cu potentialul client. Dar ce ar trebui sa stim inainte sa bugetam o aplicatie de Android sau iOS si ce pasi trebuie sa urmam?

 

1. Cereti clientului un brief complet.

De obicei, clientii au tendinta de a minimaliza efortul pe care urmeaza sa il depuna agentia, incearca sa simplifice si sa ascunda, uneori, elemente si module ce tin de complexitate. De aceea, este bine sa lasati clientul sa isi expuna toate ideile si, in urma ideilor lui si a unui brain storming, puteti sa ajungeti la ceea ce isi doreste. Apoi, tu si echipa ta veniti cu creativitatea.

 

2. Wireframe

Este dificil sa dau un sfat de bugetare inainte sau dupa wireframe. Eu prefer sa fac wireframe-ul si, dupa ce acesta este complet si acceptat de catre client, atunci se poate stabili un buget. In wireframe trebuie sa includeti absolut toate elemente, logica aplicatiei.

 

3. Bugetul

Va pot spune din experienta ca nu exista aplicatii ieftine. Doar greseli ale noastre de bugetare, pe care ni le asumam. In astfel de situatii, ne vindem ieftin.  Numai daca ganditi logica aplicatiei si veniti cu idei, aportul este deja foarte mare. Nu exista aplicatii simplu de facut. Indiferent daca se foloseste cod nativ sau tehnici hibride, o aplicatie este un proces complet format din sistem de administrare, API, baza de date, programare pentru Android, iOS si Windows.

 

4. Termenul de predare

Va recomand sa existe mereu un timp suplimentar, in sensul ca, la timpul de executie final, stabilit de comun acord cu echipa, este ideal sa adaugati cel putin o saptamana. Proiectele complexe presupun modificari care necesita un timp de executie de backup. In plus, variabila care trebuie luata in discutie o reprezinta factorul uman implicat in proiect. Apoi, discutia cu beneficiarul trebuie sa fie clara: orice modificare venita din partea acestuia si care nu a facut parte din intelegerea initiala poate influenta pretul, implicit termenul de predare si testare.

Va recomand sa oferiti o garanatie pentru aplicatie si o mentenanta lunara contra-cost. Tot timpul apar update-uri de iOS si Android.